Chilimobil mobilabonnemang

Chilimobil


Ett bra erbjudande

Prova minsta abonnemanget för 129 kr/månad.

Visa alla erbjudanden

Chilimobil är en svensk mobiloperatör som än så länge är rätt okänd. Trots detta växer de sig snabbt större, till stor del tack vara deras fina erbjudanden. Idag ska vi gå igenom allt som du behöver veta om Chilimobil om du planerar att byta till ett av deras abonnemang i framtiden.

Olika abonnemang

Chilimobil erbjuder en stor mängd olika abonnemang som passar bra för olika plånböcker. Självklart erbjuder de också olika mängder surf. Surfen som ingår i deras abonnemang varierar från 6 GB till fri data. Detta gör att du kan välja det som passar dig och din livsstil bäst.

Chili Kompisar

Chilimobil har ett koncept som gör dem helt unika på mobilmarknaden. De erbjuder något som de kallar för Chili Kompisar. Detta är ett koncept som gör att du kan sänka din mobilräkning genom att värva kompisar till abonnemanget. För varje kompis du värvar får du 10 kronor i rabatt på din mobilräkning, varje månad! Värvar du tillräckligt många kompisar är det fullt möjligt att sänka din mobilräkning till 0 kronor. Det här konceptet finns inte att hitta på någon annan plats än hos Chilimobil, något som gör att de växer snabbt på den svenska mobilmarknaden.

Erbjudanden

Chilimobil har många riktigt fina erbjudanden men dessa varierar med jämna mellanrum och det är därför bäst om du själv går in på chilimobil.se och tittar vad de erbjuder just nu. Ett exempel på erbjudande kan till exempel vara att du får Viaplay gratis i två månader.

Spara surf

Chilimobil låter dig tyvärr inte spara din surf och föra över den till nästa månad. Den surf du inte använder nollställs i slutet på månaden när du får din nya surf. Detta är tråkigt men med tanke på allt annat positivt med mobiloperatören är det inget att bråka om. Du lär bli nöjd med Chilimobil ändå.

Bindningstid

Chilimobil har valt att inte ha någon bindningstid på sina abonnemang. Du kan avsluta det när du vill och du kommer aldrig ha längre uppsägningstid än en månad. Det vi dock bör lägga till är att om du väljer deras Årsabonnemang måste du betala in 3490 kronor i förskott. Det går alltså inte att använda det för att få billigare surf i några månader och sen avsluta abonnemanget.

Vi tycker det är riktigt bra att Chilimobil inte använder sig av bindningstid. Det ger helt enkelt dig som kund möjlighet att byta precis när du vill om du inte vore nöjd.

Nät

Chilimobil använder sig av nät från Tre för att leverera surf till sina kunder. Tre har nät som täcker 98.9% av den svenska befolkningen. Det innebär att du med stor sannolikhet kommer att ha bra täckning, oavsett var i Sverige du bor. Dessutom är Tre en av de få mobiloperatörerna som erbjuder 5G i sitt nät. Detta innebär att du kommer kunna få ännu snabbare uppkoppling än vad du är van vid om din mobil är kompatibel med detta. Allra bäst kommer nätet att fungera i södra Sverige och längs med kusten. Inåt landet, i norr, kommer täckningen tyvärr inte vara lika bra men det betyder inte att den är dålig. I alla större städer kommer du definitivt kunna hitta täckning utan problem.

Dessutom har Chilimobil varken uppsägningstid eller bindningstid. Du är alltså inte fast med ditt abonnemang om du inte är nöjd. Det i sin tur betyder att du kan byta om du anser att Tre inte levererar en bra uppkoppling där du bor. Det finns alltså ingen risk i att testa Chilimobil för att se vad du själv tycker. Se täckningskarta för Chilimobil.

Olika länder

När du väljer Chilimobil kan du använda din mobil som vanligt i hela EU, Norge, Island och Lichtenstein. Tänk dock på att du inte kan använda mer än 25 GB av din surf, oavsett hur mycket som ingår i ditt abonnemang. Det är kanske inte perfekt men 25 GB kommer att räcka långt så länge du inte spenderar dagarna med att kolla på film/Youtube via din surf. Om du till exempel vill kunna kolla nyheterna, använda en GPS eller kanske använda Google Translate kommer surfen att räcka utan problem.

Betyg och omdöme

Vad tycker vi då om Chilimobil? Vissa av deras abonnemang, främst 6 GB, känns något dyrare än andra operatörer. Detta balanseras dock med alla fina erbjudanden som du får när du väljer Chilimobil. Du får till exempel Viaplay i två månader, en möjlighet att sänka din mobilräkning genom att värva kompisar och möjligheten att surfa i hela EU/EES. Med tanke på dessa fina erbjudanden tycker vi definitivt att Chilimobil är ett riktigt bra abonnemang som vi inte skulle ha några problem med att själva använda.

Vårt betyg för Chilimobil blir
4.3/5

Intresserad av Chilimobil? Se alla erbjudanden här!

Frågor och svar om Chilimobil

Kan jag behålla mitt nummer?

När du skapar ett abonnemang med Chilimobil får du själv välja om du vill ha kvar ditt nummer eller om du vill få ett nytt. Om du vill behålla ditt nummer kommer Chilimobil skicka dig ditt simkort så fort de bekräftat att numret verkligen tillhör dig och de fått klartecken från din gamla operatör. För att du ska kunna behålla ditt nummer måste det vara registrerat på ditt personnummer.

Har Chilimobil uppsägningstid?

Nej! Inget av abonnemangen från Chilimobil har någon uppsägningstid. Det gör att du enkelt kan byta precis när du vill eftersom de inte heller har någon bindningstid. Du är helt enkelt fri att göra precis som du vill och det tycker vi är riktigt bra.

Är Chilimobil billiga?

Det beror på vilka andra abonnemang du jämför med. Vi skulle inte påstå att Chilimobil erbjuder överdrivet billiga abonnemang men de erbjuder heller inte överdrivet dyra abonnemang. Deras abonnemang kostar lika mycket som du kan hitta hos de flesta andra mobiloperatörerna, varken mer eller mindre. Det som verkligen avgör ifall du ska välja Chilimobil eller inte är därför deras övriga tjänster och erbjudanden. Självklart är valet i slutändan, helt upp till dig. Det är bara du som vet exakt vad du vill ha ut från dit mobilabonnemang.

Det var allt på denna sida, vad vill du nu läsa om?

Bästa mobilabonnemang Läs mer om Chilimobil