Telia mobilabonnemang

Telia

  • Plats 16/16 på topplistan.
  • Telias nät, visa täckningskarta.
  • 3 GB till fri data med fria samtal/mess.

Ett bra erbjudande

Prova minsta abonnemanget för 229 kr/månad.

Visa alla erbjudanden

En av de största mobiloperatörerna i Sverige är Telia. De har levererat abonnemang till många svenskar i flera år. Idag kommer vi att gå igenom allt som du kan behöva vet om Telia om du funderar på att teckna ett abonnemang med dem i framtiden. Vår förhoppning är att denna artikel kan hjälpa dig att fatta ett bättre beslut.

Abonnemang

Telia erbjuder många olika abonnemang till sina kunder. Här kan du välja på abonnemang mellan 3 GB till fri data. Det minsta abonnemanget är perfekt för dig som bara vill kunna surfa ibland och som inte känner att du behöver särskilt mycket surf.

Erbjudanden

Telia har hela tiden många olika erbjudanden men vi har valt att inte skriva upp alla dem här. Det beror till största delen på att dessa erbjudanden ofta uppdateras och ändras. Det bästa sättet för dig att få de nuvarande erbjudandena som Telia har är att själv gå in på telia.se och läsa vad de erbjuder just nu.

Spara surf

Telia är en av våra enda större mobiloperatörer som faktiskt låter dig spara din surf. Du kan spara din surf precis hur länge som helst men du kan inte spara mer än 50GB. Detta är perfekt om du vet att du någon månad kommer behöva lite mer surf. Då kan du enkelt använda lite mindre under en viss månad och då spara till månaden när du behöver lite mer.

Om du däremot märker att du ofta får mycket surf över kan det vara så att du har ett abonnemang med mer surf än du behöver. Då kan det vara en bra idé att nedgradera ditt abonnemang för att kunna spara pengar i framtiden.

Bindningstid

Telia erbjuder alla sina abonnemang utan bindningstid. Dessutom erbjuder de 30 dagars öppet köp på alla sina abonnemang. Telia har dock ett alternativ där du kan välja bindningstid mot att du får en billigare mobil. Dessa bindningstider är för de mesta på 24 månader och det kan därför vara en bra deal om du planerar att behålla Telia under en längre tid och behöver en ny mobil i samband med att du skaffar ett nytt abonnemang.

Nät

Telia använder sitt eget nät som täcker i princip hela Sverige och hela dess befolkning. Det har dessutom blivit utsett till Sveriges bästa nät i en undersökning. Chansen att du bor på en plats som inte täcks av Telias nät är väldigt liten och därför behöver de allra flesta inte oroa sig när de skaffar ett abonnemang från Telia. Dessutom har du ingen bindningstid och 30 dagars öppet köp när du köper ett nytt abonnemang. Det betyder att det inte finns någon som helst risk med att testa ett abonnemang från Telia. Är du inte nöjd är det bara att byta. Se täckningskarta för Telia.

Surfa utomlands

Inom hela EU/EES kan du surfa precis som vanligt. Det betyder att du kan använda ditt abonnemang som du är van vid även om du inte befinner dig i Sverige. Om du däremot bestämmer dig för att resa utanför EU/EES kommer extra kostnader att tillkomma. Exakt hur mycket beror på vilket land som du vill surfa i.

Detta är riktigt bra för dig som gillar att åka på semester och som vill fortsätta hålla kontakten med dina vänner/familj och använda tjänster som Google translate och din GPS.

Betyg och omdöme

Vi tycker att Telia är en helt okej mobiloperatör och du lär inte bli besviken med det de har att erbjuda dig. Telia är bra men deras abonnemang är långt ifrån de billigaste på marknaden och det finns andra alternativ där ute. Vi tror dock att många av er som läser detta kommer bli väldigt nöjda med de abonnemang som Telia erbjuder och vi kan definitivt rekommendera dem till alla som är intresserade.

Vårt betyg för Telia blir
3.0/5

Intresserad av Telia? Se alla erbjudanden här!

Frågor och svar om Telia

Kan jag ha kvar mitt nummer med Telia?

Ja, det är inget problem att ha kvar ditt gamla nummer när du byter till ett abonnemang från Telia. Du fyller helt enkelt i det nummer som du vill ha kvar när du tecknar ditt abonnemang. Sen behöver du se till att abonnemanget är registrerat i ditt namn och att du inte har någon bindningstid kvar med dina gamla operatör. Om inget av dessa är ett problem kommer du inte ha några problem med att flytta med ditt gamla nummer när du byter till ett abonnemang från Telia.

Hur avslutar jag mitt abonnemang?

För att avsluta ditt abonnemang finns det flera olika sätt att gå till väga. Det absolut enklaste är att helt enkelt kontakta kundservicen och be dem att hjälpa dig. Det beror på att abonnemanget som du har kan påverka dina andra tjänster hos Telia. För att inte få några oönskade överraskningar är det däremot bäst att be kundservicen hjälpa dig avsluta ditt abonnemang.

Det finns fall då Telia kommer att kräva att du gör en skriftlig uppsägning, främst om de misstänker att det är någon annan än du själv som försöker säga upp ditt abonnemang. Självklart kan du också välja att förändra dina abonnemang i stället för att helt enkelt avsluta dem. Då kan du få ett abonnemang som passar dina behov bättre och du behöver inte leta efter ett nytt abonnemang hos en annan operatör.

Kan jag köpa mer surf?

För att köpa mer surf med Telia behöver du bara välja hur mycket surf som du vill köpa och sen skicka i väg ett sms. Priset kommer variera beroende på hur mycket surf som du vill köpa. Tänk också på att du måste skicka ditt sms från den mobil som du vill ha den extra surfen till.

Detta är riktigt bra om du behöver lite extra surf någon månad vet att du inte kommer behöva det flera månader i rad. Om du däremot kommer behöva mer surf under en längre tidsperiod kan det vara en väldigt bra idé att i stället uppgradera ditt abonnemang. Det kommer du nämligen att spara pengar på i det långa loppet.

Det var allt på denna sida, vad vill du nu läsa om?

Bästa mobilabonnemang Läs mer om Telia