Comviq mobilabonnemang

Comviq


Ett bra erbjudande

Prova minsta abonnemanget för 31 kr/månad.

Visa alla erbjudanden

Comviq är en stor mobiloperatör på den svenska marknaden. De tillhandahåller mobilabonnemang till tusentals svenskar och får för det mesta riktigt bra betyg. Idag ska vi gå igenom allt som du kan behöva veta om Comviq om du funderar på att välja dem för ditt nästa mobilabonnemang.

Abonnemang

Eftersom Comviq vill att alla ska kunna hitta något hos dem erbjuder ett stort utbud av olika abonnemang med olika surfmängder och i olika prisklasser. Comviq har abonnemang mellan 4-100 GB data.

Erbjudanden

För att du som kund ska bli så nöjd som möjligt har Comviq ofta olika erbjudanden vilket gör dem ännu bättre. Vi har dock valt att inte skriva ut alla erbjudanden här eftersom de ständigt förändras och uppdateras. Därför tycker vi det är bäst om du i stället går in på comviq.se och själv ser efter om något av deras nuvarande erbjudanden lockar dig.

Spara surf

Med Comviq har du alltid möjlighet att spara den surf som du inte använde förra månaden. Detta är fortfarande något som inte alla mobiloperatörer tillåter och vi är därför väldigt glada över att Comviq har valt att göra det. Det innebär att du alltid får all den surf som du betalat för, oavsett hur mycket som du faktiskt använt. Det betyder också att du kan välja att surfa mindre för att spara din surf till en månad när du vet att du kommer behöva surfa lite mer.

Bindningstid

Som vi redan nämnt har du ingen bindningstid på något abonnemang från Comviq förutom om du väljer att köpa med mobil då är bindningstiden 24 månader. Det betyder att de inte är rädda för att kunderna ska vilja byta. De har i stället satsat på att vara bra nog att kunderna inte vill byta. Vi uppskattar alla mobiloperatörer som väljer att inte ha någon bindningstid eftersom det ger mer kontroll till kunderna. Valet att byta eller inte byta ska vara ditt, du ska inte hindras av ett kontrakt.

Nät

Comviq använder nät från Tele2 och eftersom deras nät nu har slagits ihop med Telenor kan de erbjuda täckning till i princip hela Sveriges befolkning. De täcker i dagsläget 99.9% av alla som bor i Sverige så chansen att du tillhör de 0.1% som inte har täckning men Comviq är väldigt liten. Dessutom byggs nätet ut varje år så för varje år som går ökar chansen att du kommer ha täckning med ett abonnemang från Comviq.

Självklart är detta ingen garanti för att du faktiskt ska ha täckning med det gör inte särskilt mycket. Med Comviq har du nämligen ingen bindningstid. Det betyder att du kan byta abonnemang, precis när du vill. Om du inte är nöjd med Comviq byter du helt enkelt till ett annat abonnemang som kanske kan erbjuda bättre täckning där du bor. Du har alltså inget att förlora på att testa ett abonnemang från Comviq. Se täckningskarta för Comviq.

Surfa utomlands

Med ett abonnemang från Comviq får du möjlighet att använda din surf i hela EU. Hur mycket surf du får använda beror på ditt abonnemang men du kommer i de flesta fall inte kunna använda hela din surfpott. Du kommer dock kunna använda en tillräckligt stor del för att inte märka någon större skillnad om du inte spenderar en hel månad utomlands. Detta är perfekt för dig som gillar att åka utomlands men som vill fortfarande vill kunna använda din mobil som om du vore hemma.

Betyg och omdöme

Frågar du oss tycker vi att Comviq är en bra mobiloperatör. De erbjuder många olika abonnemang och du får ut väldigt mycket av dina pengar. Självklart finns det saker som kan förbättras, till exempel mer surf utomlands, men på det stora hela har vi inte mycket att klaga på. Om du bara är ute efter att hitta det billigaste mobilabonnemanget, då är inte Comviq rätt för dig men om du vill ha ett abonnemang som passar nästan alla, då kommer Comviq att vara perfekt.

Vårt betyg för Comviq blir
4.8/5

Intresserad av Comviq? Se alla erbjudanden här!

Frågor och svar om Comviq

Kan jag flytta mitt nummer till Comviq?

Ja. När du skaffar ett abonnemang hos Comviq kan du flytta med ditt gamla mobilnummer. Det är dock en del saker som du måste tänka på. Om du till exempel har kvar bindningstid hos din gamla operatör går det inte att flytta numret. Då måste du kontakta den operatören och kolla hur mycket bindningstid som finns kvar. Enligt Comviq har du alltid rätt att avsluta din bindningstid med en slutfaktura, alltså en faktura på alla kvarstående betalningar.

En annan sak som kan göra det svårt att flytta numret är om det är låste hos dina gamla operatör. Även nu måste du kontakta operatören och be om att få låsa upp ditt nummer innan det kan flyttas. Det finns dock inga hinder hos Comviq som förhindrar dig att flytta över ditt numer från en gammal mobiloperatör.

Kan jag överlåta mitt abonnemang?

Ja. Sedan 2016 är det möjligt att överlåta ett abonnemang hos Comviq. Det innebär att en ny person kan få ta över ditt abonnemang men det finns vissa regler. För det första måste personen som tar över ditt abonnemang vara över 18 år gammal. För det andra kommer Comviq att göra en kreditupplysning på personen som tar över det. För det tredje måste personen vara folkbokförd i Sverige. Om du uppfyller allt detta behöver du bara fylla i en blankett och skicka in den till Comviq. Sen kommer ditt abonnemang att överlåtas till den nya personen.

Kan jag teckna ett abonnemang åt mitt barn?

Ja. Om du är målsman till ett barn kan du teckna ett abonnemang åt det barnet. Det kommer dock vara du som står som ägare på abonnemanget och inte ditt barn. Vilket abonnemang som passar bäst för ditt barn är helt upp till dig att välja. Självklart kan du också upp eller nedgradera senare för att hitta ett abonnemang som passar ännu bättre. Vi är övertygade om att ditt barn inte kommer att bli besviken om du väljer att teckna ett abonnemang med Comviq. De kommer få tillräckligt med surf för alla sina behov.

Det var allt på denna sida, vad vill du nu läsa om?

Bästa mobilabonnemang Läs mer om Comviq