Tele2 mobilabonnemang

Tele2

  • Plats 15/16 på topplistan.
  • Tele2s nät, visa täckningskarta.
  • 3 GB till fri data med fria samtal/mess.

Ett bra erbjudande

Prova minsta abonnemanget för 199 kr/månad.

Visa alla erbjudanden

Tele2 är en av Sveriges absolut största mobiloperatörer och idag ska vi kolla lite närmare på deras olika abonnemang och erbjudanden. Vår förhoppning är att alla som funderar på att teckna ett abonnemang med Tele2 ska kunna lära sig något nytt i den här artikeln och därmed få möjligheten att fatta ett bättre beslut gällande sitt mobilabonnemang.

Abonnemang

Tele2 erbjuder många olika abonnemang för sina kunder. Du kan välja mellan en stor mängd olika surfmängder och prisklasser. Tele2 har abonnemang på mellan 3 GB till fri data. Självklart kommer priset att gå upp med surfmängden.

Erbjudanden

Tele2 uppdaterar ständigt sin lista med erbjudanden och därför har vi valt att inte skriva upp dem här. Även om vi valde att skriva upp erbjudandena här hade vår lista varit irrelevant inom en kort tid och därför tycker vi det är bättre om du själv går in på tele2.se och tittar vilka erbjudanden som de har just nu. Då kan du känna dig säker på att du får uppdaterad information och kan veta exakt vad du kommer att få när du tecknar ett abonnemang med Tele2.

Spara surf

Tele2 låter dig tyvärr inte spara din surf till nästa månad, något som verkar vara lika med alla de stora mobiloperatörerna i Sverige. De är i stället de mindre som låter dig spara din surf och kanske är det just därför som de just nu växer så snabbt. Vi hoppas att Tele2 börjar erbjuda detta i framtiden men du kan åtminstone alltid nedgradera ditt abonnemang om du märker att du ofta får surf över som du inte använder. Eftersom surfen inte sparas hos Tele2 är detta ditt bästa alternativ.

Bindningstid

En sak som dock är synonymt med både de mindre och större mobiloperatörerna är att de har slutat använda bindningstid på sina abonnemang. Tele2 tar inte ut någon bindningstid på något av sina abonnemang och det tycker vi är riktigt bra. Allt fler abonnemang har börjat göra detta och allt fler tvingas börja för att behålla sina kunder. Utvecklingen går åt helt rätt håll om du frågar oss.

Nät

Tele2 levererar surf med sitt eget nät som täcker hela 99.9% av den svenska befolkning. Du kommer alltså med största säkerhet bo på ett ställe som täcks av nät från Tele2. Även om du inte skulle göra det erbjuder Tele2 abonnemang utan bindningstid. Det betyder att du kan byta om du märker att du inte får bra täckning på platsen där du bor. Det är alltså ingen risk med att testa Tele2 förutom en månadsavgift som du betalar när du skaffar abonnemanget. Se täckningskarta för Tele2.

Surfa utomlands

Med Tele2 surfar du gratis i hela Sverige, EU, EES och en del andra länder runtom i världen. Det är perfekt för dig som gillar att kunna surfa på semestern, hålla kontakt med vänner och familj samt använda olika tjänster som kan göra din semester enklare. Med denna tjänst kan du till exempel använda GPS och Google translate för att göra din resa mycket smidigare.

Som mest får du tillgång till 50GB surf utanför Sverige, även om du har en obegränsad surfmängd. Det beror på att abonnemanget är menat för att användas i Sverige och därmed främst ska användas i just Sverige. Vi anser dock att 50GB kommer räcka mer än väl för de allra flesta människorna.

Betyg och omdöme

Tele2 är en av våra allra största mobiloperatörer och detta är självklart inte utan anledning. Trots det anser vi att det finns många mindre mobiloperatörer som gör många saker bättre än både Tele2 och många andra stora mobiloperatörer. Det betyder dock inte att Tele2 är dåliga på något sätt. Vi tvekar absolut inte att rekommendera dem för dig som letar efter ett nytt mobilabonnemang. Vi säger bara att det kan finnas andra alternativ som är värda att undersöka innan du gör ditt val.

Vårt betyg för Tele2 blir
3.2/5

Intresserad av Tele2? Se alla erbjudanden här!

Frågor och svar om Tele2

Kan jag flytta mitt nummer till Tele2?

Ja. När du byter operatör till Tele2 kan du flytta med ditt gamla nummer. Det gör du genom att fylla i att du vill behålla ditt nummer när du tecknar ditt abonnemang. För att detta ska vara möjligt finns det dock några saker som du först måste uppfylla. För det första måste numret vara registrerat i ditt namn. För det andra får du inte ha någon bindningstid kvar hos din gamla operatör. Om du uppfyller båda dessa krav kommer det inte vara några problem att flytta över ditt abonnemang till Tele2 när du byter operatör.

Kan jag köpa mer surf med Tele2?

Ja. Om din surf en månad tar slut innan du får ny kan du enkelt köpa ny surf för att kunna fortsätta surfa som vanligt. Detta gör du genom att skicka ett enkelt sms. Detta är riktigt bra om du någon gång ibland behöver lite extra surf. Om du däremot märker att du ofta behöver mer surf i slutet på varje månad kan det vara en bra idé att i stället uppgradera ditt abonnemang för att få mer surf. Detta kommer du att spara pengar på i det långa loppet. Skulle dina behov av surfen minska i framtiden låter Tele2 dig självklart att nedgradera ditt abonnemang igen för att minska din surfmängd.

Kan jag överlåta mitt abonnemang med Tele2?

Med Tele2 kan du överlåta ditt abonnemang till någon annan. Det gör du genom att kontakta Tele2 kundservice så kommer de att hjälpa dig. Reglerna för personen som vill ta över ditt abonnemang är att personen måste vara över 18 år, måste vara folkbokförd i Sverige och måste klara en kreditkontroll. Om allt detta går igenom kommer personen kunna ta över ditt abonnemang och blir då betalningsansvarig i stället för dig.

Det finns många scenarion där det kan vara användbart och vi är därför väldigt glada över att Tele2 har valt att erbjuda den tjänsten till sina kunder. Det finns fortfarande saker som de kan förbättra men vi är glada att meddela att detta inte är en av dem.

Det var allt på denna sida, vad vill du nu läsa om?

Bästa mobilabonnemang Läs mer om Tele2