Telenor mobilabonnemang

Telenor

  • Plats 14/16 på topplistan.
  • Telenors nät, visa täckningskarta.
  • 4 GB till fri data med fria samtal/mess.

Ett bra erbjudande

Prova minsta abonnemanget för 219 kr/månad.

Visa alla erbjudanden

Telenor är en av Sveriges största mobiloperatörer. Här kommer alla kunna hitta något som passar dem, oavsett behov av surfmängd eller plånbok. Här ska vi gå igenom allt som du bör veta om Telenor innan du skriver under ett avtal för ett av deras abonnemang. Vi vill hjälpa dig att fatta ett så bra beslut som möjligt och det hoppas vi kunna uppnå med denna artikel.

Abonnemang

En stor anledning till Telenors succe är deras stora utbud av abonnemang som passar alla olika personer. Här kommer du hitta abonnemang med surfmängder mellan 4 GB till fri data. Det är dock inte bara surfmängden som skiljer sig mellan abonnemangen men om du vill veta exakt vad de olika abonnemangen erbjuder kan du gå in på Telenors hemsida och se exakt vad de erbjuder i sina abonnemang.

Erbjudanden

Även här kommer vi att föreslå att du går in på telenor.se och läser exakt vilka erbjudanden de har just nu. De har många fina erbjudanden som du kan få med ett av deras abonnemang men eftersom de ofta förändras är det meningslöst för oss att skriva upp dem här. Du kommer få en mycket bättre bild när du själv går in på deras hemsida och läser igenom vad du får ut med ett av deras abonnemang.

Spara surf

Nej. Hos Telenor får du tyvärr inte spara din surf. Vi tycker det är lite konstigt att en av Sveriges största mobiloperatörer inte tillåter detta när flera mindre gör det. Om det är något vi tycker att Telenor borde förbättra för framtiden så är det utan tvekan detta. Vi tycker inte att Telenor är dåliga men vi hade uppskattat det mer om de lät sina kunder spara den surf de inte använde.

Du kan dock alltid nedgradera ditt abonnemang om du märker att du ofta får surf över i slutet av månaden. Då kommer du att spara pengar. Att Telenor erbjuder detta gör att vi kan acceptera deras beslut om att du inte får spara din surf lite mer. Vi tycker ändå det vore trevligt om Telenor ändrade sin policy.

Bindningstid

Om en av våra största mobiloperatörer inte låtit dig få abonnemang utan bindningstid skulle vi tycka att något var fel. Som tur är har Telenor inga bindningstider på sina abonnemang och vi har därför inget att klaga på just här. Vi är väldigt glada över att Telenor hjälper till att leda vägen mot en värld där inga mobiloperatörer inte har någon bindningstid.

Nät

Telenor använder sitt egen nät som täcker 99.9% av Sveriges befolkning. Chansen att du bor på ett ställe där du inte har någon täckning med Telenor är alltså extremt liten. Självklart finns trots detta chansen men det är inget större problem. Telenor har nämligen ingen bindningstid vilket innebär att du enkelt kan byta abonnemang om du inte vore helt nöjd med täckningen som du kan få i ditt hus. Se täckningskarta för Telenor.

Surfa utomlands

Hos Telenor kan du surfa som i Sverige inom hela EU/EES precis som vad nästan alla andra mobiloperatörer erbjuder. Telenor har dock valt att gå ett steg längre. Hos dem kan du använda din surf om du besöker USA, Andorra, Thailand och några andra länder. Det finns dock länder som inte täcks av detta och när du besöker dem kommer extra kostnader att tillkomma. Vad dessa kostnader är kommer att bero på vilket land det är. För att hitta exakta priser behöver du besöka Telenors hemsida.

Betyg och omdöme

Telenor är en av våra största mobiloperatörer och det är inte utan anledning. Det betyder dock inte att dem är perfekta. Det finns många olika mobiloperatörer och konkurrensen är hård. Än så länge håller sig Telenor kvar och de är absolut inte dåliga. Det har dock inget som verkligen utmärker dem förutom att de låter dig surfa som i Sverige i flera länder utanför EU/EES. Vi hoppas att Telenor fortsätter att förbättra sig själva i framtiden och vi tycker absolut att Telenor är en tänkbar operatör om du vill byta i framtiden.

Vårt betyg för Telenor blir
3.3/5

Intresserad av Telenor? Se alla erbjudanden här!

Frågor och svar om Telenor

Kan jag behålla mitt nummer med Telenor?

Ja, med Telenor kan du behålla ditt gamla telefonnummer. När du tecknar ett nytt abonnemang får du frågan om du vill behålla ditt nummer eller få ett nytt. För att kunna flytta ett nummer måste det först och främst vara aktivt. Dessutom får du inte ha någon bindningstid kvar på ditt gamla abonnemang och det måste vara du som står som ägare för numret.

Om du har problem med att flytta ditt nummer kan du alltid kontakta Telenor. De går då igenom exakt vad du behöver göra för att kunna flytta över ditt nummer så smidigt och billigt som möjligt.

Kan jag byta surfmängd?

Ja. Med Telenor är det inga problem att byta surfmängd genom att upp eller nedgradera ditt abonnemang. Detta är perfekt om du märker att du ofta får slut på surf eller om du ofta märker att du har surf över i slutet av månaden. Du kan byta surfmängd helt gratis en gång i månaden, om du vill byta mer kommer det att kosta extra.

Telenor låter dig inte spara surf men att de låter dig byta surfmängd gratis en gång i månaden väger lite upp för detta. Vi hoppas fortfarande att de låter dig spara surf i framtiden men vi är glada över att de åtminstone erbjuder detta.

Har Telenor familjeabonnemang?

Ja, Telenor erbjuder familjeabonnemang. Du kan samla hela din familj i samma abonnemang och ni delar då på den totala surfmängden för abonnemanget. En annan fördel med detta abonnemang är att ni kan ringa fritt till varandra, i hela världen! Det här är riktigt bra om du vill samla din familj och spara lite pengar. Ni kommer bara få hem en räkning varje månad och den som står på abonnemanget är betalningsansvarig. Ni får all surf i en samlad pott och kan därför själva fördela den som ni vill. Om du har en familj som alla har mobil, då är det här ett riktigt bra abonnemang.

Det var allt på denna sida, vad vill du nu läsa om?

Bästa mobilabonnemang Läs mer om Telenor