Telness mobilabonnemang

Telness


Ett bra erbjudande

Prova minsta abonnemanget för 229 kr/månad.

Visa alla erbjudanden

Telness är en svensk mobiloperatör som ännu är relativt okänd, de erbjuder endast företagsabonnemang. De har dock jobbat hårt för att växa och det är därför vi nu har valt att skriva om dem. Vi ska gå igenom allt som du kan behöva veta om Telness om du planerar att välja ett av deras abonnemang när du i framtiden byter mobiloperatör.

Abonnemang

Telness erbjuder ett flertal olika abonnemang med olika surfmängder. Du hittar abonnemang mellan 3-100 GB data. De olika abonnemangen kostar självklart olika mycket och du får själv välja hur mycket surf som du behöver och hur mycket du är beredd att betala för din surf.

Erbjudanden

Telness har många erbjudanden för att växa snabbare och locka nya kunder men vi har valt att inte skriva upp dem här. Det beror på att erbjudandena med jämna mellanrum förändras vilket innebär att det vi skriver här snart kommer vara irrelevant. Det är därför en bättre idé om du själv går in på telness.se för att läsa exakt vilka erbjudanden de har just nu.

Spara surf

Nej, hos Telness får du tyvärr inte spara din surf. Vi tycker att det är bättre om operatörer låter sina kunder få tillgång till all surf de betalat för, även om de inte använt den under en månad. Kunderna kan dock alltid nedgradera sina abonnemang om de märker att de ofta får surf över i slutet av månaden. Eftersom du inte kan spara din surf tycker vi definitivt att du borde göra detta. Du kan alltid uppgradera i framtiden om du märker att du behöver lite mer surf.

Bindningstid

Hos Telness har du ingen bindningstid på dina abonnemang. De litar i stället på att kunderna är så nöjda att de inte vill byta. Därför behöver de inte hålla fast sina kunder med långa bindningstider. Detta är något som vi tycker är riktigt bra. Att erbjuda abonnemang utan bindningstid blir allt vanligare och vi hoppas verkligen att alla operatörer kommer erbjuda detta i framtiden.

Nät

Telness tycker det är väldigt viktigt att du ska kunna lita på din uppkoppling. Därför har de valt att leverera sin surf med Telia, ett nät som ger dig täckning i hela Sverige. Det finns områden där du inte har någon täckning men över 90% av Sveriges befolkning bor på ett ställe där de har täckning med Telia. Även om det visar sig att du inte har täckning med ett abonnemang från Telness har de ingen bindningstid. Det betyder att du enkelt kan byta om du inte vore nöjd med den täckning som du får till ditt hus. Se täckningskarta för Telness.

Surfa utomlands

Med Telness får du surfa utomlands i hela EU/EES precis som du kan göra i Sverige. Det betyder att om du gillar att åka på semester kan du surfa som vanligt och till exempel använda din GPS eller Google translate. Det tycker vi är riktigt bra och vi älskar att nästan alla mobilabonnemang nu erbjuder detta till sina kunder. Vi hoppas självklart att detta fortsätter i framtiden och då inkluderar ännu fler länder.

Betyg och omdöme

Telness är en operatör som har börjat stiga i popularitet snabbt. Vi kan förstå varför folk gillar dem men samtidigt finns det många andra operatörer på marknaden som gör samma sak Telness. Vi tycker därför att Telness bör förbättra sig själva något för framtiden för att fortsätta sin resa uppåt. Vårt slutgiltiga betyg är dock att du definitivt bör fundera på att välja Telness när du i framtiden ska byta mobiloperatör. Tänk dock på att det kan finnas andra operatörer som kanske passar dig bättre.

Vårt betyg för Telness blir
3.7/5

Intresserad av Telness? Se alla erbjudanden här!

Frågor och svar om Telness

Kan jag köpa en mobil med mitt abonnemang från Telness?

Nej. Telness säljer bara abonnemang och inga mobiler. Det betyder att du redan måste ha en mobil innan du beställer ett abonnemang från Telness. För vissa kommer detta inte vara något problem och för vissa blir detta väldigt jobbigt. Fördelen är att många andra operatörer satsar på att få kunderna att köpa både en mobil och ett abonnemang och riktar sina erbjudanden mot detta. Det gör inte Telness vilket betyder att alla kan ta del av deras olika erbjudanden.

Har Telness en bra kundtjänst?

Ja. De allra flesta kunderna är mycket nöjda med kundtjänsten som Telness erbjuder. Om du får några problem med ditt abonnemang är det enkelt att komma i kontakt med dem. Du kan till exempel ringa eller chatta med dem direkt på deras hemsida. Dessutom kan du be dem att ringa upp dig senare. 


Telness har får ett mycket bra betyg på sin kundservice av de allra flesta kunderna som har behövt använda den. Självklart hoppas vi att du aldrig kommer behöva använda kundtjänsten men om du behöver det kan du känna dig trygg i att Telness kundtjänst kommer att kunna hjälpa dig.

Kan jag flytta mitt nummer till Telness?

Ja. När du skaffar ett abonnemang från Telness har du alltid möjlighet att flytta med ditt gamla nummer. När du skaffar abonnemanget behöver du bara fylla i vilket mobilnummer du vill ha flyttat, vilken dag det ska flyttas och vem som i nuläget äger mobilnumret. Tänk på att det måste vara du som äger numret för att det ska kunna flyttas och det får inte vara låst hos din gamla mobiloperatör.

Om numret av någon anledning inte skulle gå att flytta kommer Telness skicka ut ett sms till dig där de berättar varför numret inte kunde flyttas och vad ni ska göra för att lösa det.

Hur betalar jag hos Telness?

När du skaffar ett abonnemang hos Telness kommer du att få en digital faktura till din e-post. Denna betalar du i slutet av månaden. Om du vill se dina tidigare fakturor kan du logga in på Telness.se. Här ser du dina gamla fakturor, dina uppkommande fakturor och när din senaste faktura ska vara betald. Vi tycker det är väldigt bra att Telness använder digitala fakturor i stället för pappersfakturor. Det är mycket lättare att få en bra koll på ekonomin när du kan samla alla dina utgifter på din dator.

Det var allt på denna sida, vad vill du nu läsa om?

Bästa mobilabonnemang Läs mer om Telness